Prin ce se deosebeste Fiorda

Prin ce se deosebește Fiorda?

FIORDA se deosebește de alte variante de comprimate pentru supt deoarece conține cea mai mare concentrație de extract de Lichen de piatră.

Fiorda sunt formule unice, fiecare cu ingrediente specifice cu cea mai mare eficacitate de acțiune pentru îngrijirea zilnică a gâtului și ca măsură luată încă de la primele semne de gât iritat și tuse seacă.

 • Fiorda Coacăze negre și Fiorda Lămâie: conțin pe lângă Lichen de piatră, și extract de Nalbă care formează un film protector la suprafața mucoasei faringiene inflamate, acoperă terminațiile nervoase, calmează senzația de durere faringiană și reduce reflexul de tuse și Măceș care ajută la susținere sistemului imunitar prin conținutul bogat de vitamina C.
 • Fiorda Propolis: conține și propolis, o substanță naturală cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și de susținere a sistemului imunitar.
 • Fiorda Vocal portocale: conține și acid hialuronic, având proprietăți hidratante și emoliente asupra mucoasei faringiene.
 • Fiorda Junior: conține lactoferină care ajută la refacerea filmului protector al mucoaselor gurii și gâtului, având rol și în susținerea imunității. Conține și extract de Tei cu proprietăți calmante asupra gâtului iritat.

În plus, toate aceste variante Fiorda sunt potrivite pentru a fi utilizate de adulți și copii începând cu vârsta de 4 ani, de femei însărcinate și persoane diabetice, deoarece nu conțin zahăr adăugat.

Utilizate încă de la primele semne de gât iritat și tuse seacă pot contribui la gestionarea simptomelor într-un stadiu incipient dovedind că produsul are o acțiune rapidă și eficace.

cum actioneaza fiorda

Cum acționează Fiorda?

FIORDA protejează mucoasa gâtului, indiferent de tipul de microbi care se pot dezvolta la acest nivel: virusuri, bacterii sau fungi.

Fiorda acționează ca un produs de îngrijire natural pentru gâtul iritat.

Fiorda are cea mai mare concentrație de Lichen de piatră. Fiorda formează un film protector la suprafața mucoasei faringiene care acoperă gâtul iritat, având un efect emolient. Filmul protector acoperă terminațiile nervoase cu efect de calmare a senzației de durere faringiană și de reducere a reflexului de tuse. Deasemenea filmul protector format de comprimatele gumate Fiorda ține la distanță microorganismele indiferent dacă acestea sunt virusuri, bacterii sau fungi.

Fiorda conține ingrediente active naturale și nu conține substanțe chimice agresive. Acest lucru poate fi un avantaj pentru cei care caută soluții de îngrijire care să respecte echilibrul corpului și să evite efectele secundare nedorite asociate cu medicamentele.

Fiorda este o gamă de comprimate gumate fără zahăr adăugat, fără coloranți sau arome artificiale. Gustul păcut și aroma plăcută provin din extracte naturale, cum ar fi cele de coacăze, lămâie sau zmeură, care contribuie la experiența plăcută in timpul utilizării acestora.

Fiorda, în forma sa de comprimate pentru supt, oferă o modalitate comodă de a beneficia de acțiunea sa asupra gâtului iritat.

cum se utilizeaza fiorda

Cum se utilizează Fiorda?

Pentru adulți și copii cu vârsta de peste 4 ani, se recomandă utilizarea de 1 până la 6 comprimate pe zi.

Femei gravide sau care alăptează: Fiorda poate fi utilizat și de către femeile gravide sau care alăptează, cu respectarea dozelor recomandate.

Diabetici: Fiorda poate fi utilizat și de către diabetici, deoarece nu conține zahăr adăugat.

Mod de utilizare: Comprimatul se menține în gură până la dizolvarea completă. După ce comprimatul s-a dizolvat, se recomandă să nu beți sau să mâncați cel puțin 30 de minute. Această recomandare ajută la menținerea contactului dintre ingredientele active și mucoasa gâtului pentru o acțiune mai eficientă.
Este important să citiți întotdeauna eticheta produsului și să urmați recomndările din prospect.

 

refacerea rapida gat iritat copii

Cum susținem refacerea rapidă când copilul are gât iritat?

Când micuțul tău se confruntă cu iritații la nivelul gâtului și laringelui, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-l ajuta să se simtă mai bine.

Iată câteva sfaturi practice:

 • Hidratare: Asigură-te că al tău copil bea lichide în cantități suficiente. Poți încerca ceaiuri călduțe cu miere și lămâie, care nu numai că îl vor ajuta să se simtă mai bine, da îi vor oferi o senzație reconfortantă.
 • Alimentație: În perioada aceasta, optează pentru alimentația semilichidă care să nu irite gâtul sensibil. Evită să le prepari prea sărat, prea picant sau prea acru, pentru a nu agrava disconfortul micuțului tău.
 • Umiditate: Ai grijă ca aerul din casă să fie suficient de umed. Un nivel corespunzător de umiditate poate ajuta la calmarea gâtului iritat și la ameliorarea simptomelor.
 • Tonul vocii: Încurajează-ți copilul să nu-și folosească prea mult vocea în această perioadă. O pauză de la vorbit poate ajuta gâtul să se odihnească și să se recupereze mai repede.
 • Terapii naturale: În plus, poți considera să-i oferi micuțului tău comprimatele Fiorda Junior. Acestea sunt create special pentru a susține sănătatea mucoaselor gâtului și laringelui, ajutându-l să se simtă mai bine în timpul acestor episoade neplăcute.

Amintește-ți mereu că atenția și îngrijirea ta fac o diferență semnificativă pentru micuțul tău. Oferindu-i confortul și sprijinul necesar, îl ajuți să depășească cu zâmbetul pe buze orice mic obstacol de sănătate.

femei insarcinate

Sunt sigure comprimatele Fiorda pentru a fi folosite de către femeile însărcinate?

Fiorda poate fi utilizată în timpul sarcinii și alăptării – toate ingredientele sunt sigure și nu periclitează fătul sau sugarul.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza orice produs, mai ales în timpul sarcinii sau alăptării, este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un profesionist în domeniul sănătații.

Fiecare sarcină este unică și poate implica anumite necesități sau factori de risc individuali. Un medic sau specialist în sănătatea femeii însărcinate vă pot oferi cele mai potrivite sfaturi în funcție de starea dumneavoastră de sănătate și de etapa sarcinii în care vă aflați.

perioadele in care copiii sunt mai susceptibili la a manifesta gât iritat

Care sunt perioadele în care copiii sunt mai susceptibili la a manifesta gât iritat?

Cei mai expuși sunt copiii care petrec timp în comunități mari, de exemplu în școli sau grădinițe.

Există momente când copiii sunt mai susceptibili să dezvolte iritații ale gâtului. Iată câteva astfel de situații:

 • Timp petrecut în colectivități: Copiii care frecventează școli sau grădinițe sunt mai expuși la riscul de a dezvolta iritații ale gâtului. În medii aglomerate, există o mai mare probabilitate ca infecțiile să se răspândească, ceea ce poate duce la inflamații ale gâtului.
 • Încăperi aglomerate și supraîncălzite: În timpul sezonului rece, copiii petrec mult timp în încăperi aglomerate și deseori supraîncălzite. Aceste condiții pot usca gâtul și pot provoca iritații.
 • Vorbitul excesiv sau tare: Copiii sunt cunoscuți pentru a fi energici și vorbăreți. Vorbitul excesiv sau cu ton ridicat poate pune o presiune suplimentară asupra corzilor vocale, ducând la iritații, răgușeală și disconfort la nivelul gâtului.
 • Hidratarea insuficientă: În timpul activităților zilnice, copiii pot uita să bea suficiente lichide. Hidratarea inadecvată poate usca mucoasa gâtului și poate agrava iritațiile.
 • Jocurile și activitățile fizice: În timp ce se joacă și sunt activi fizic, copiii pot uita să își mențină vocea în limite sănătoase. Vorbitul tare sau strigatul în timpul jocurilor poate contribui la apariția răgușelii și iritații ale gâtului.

În concluzie, este important să fim conștienți de factorii care pot contribui la apariția gâtului iritat la copii. Prin luarea măsurilor potrivite, cum ar fi încurajarea hidratării, gestionarea activităților care implică vocea și menținerea unui mediu optim din punct de vedere al temperaturii, putem ajuta susținerea sănătății mucoaselor căilor respiratorii.

raguseala

Este contraindicată Fiorda persoanelor cu intoleranță la lactoză sau gluten?

Fiorda Junior conține lactoferină, care este o proteină derivată din laptele de vacă. Așadar este recomandat a nu se utiliza persoanelor cu hipersensibilitate la proteinele din laptele de vacă.

Persoanele care suferă de intoleranță la anumite substanțe precum lactoferina sau gluten pot experimenta o serie de simptome neplăcute și adesea inconfortabile. Iată cum se poate manifesta intoleranța.

Intoleranța la lactoferină:

 • Disconfort gastrointestinal: Persoanele cu intoleranță la lactoferină pot experimenta disconfort abdominal, balonare, flatulență și senzație de greutate în stomac după consumul de alimente sau produse care conțin această proteină.
 • Greață și senzație de rău: Consumul de lactoferină poate provoca senzații de greață sau chiar vărsături la persoanele sensibile.
 • Diaree sau constipație: Un alt simptom comun este apariția diareei sau a constipației în urma consumului de alimente care conțin lactoferină.

Intoleranța la gluten:

 • Probleme gastrointestinale: Persoanele cu intoleranță la gluten pot experimenta simptome precum dureri abdominale, diaree sau constipație. Aceste simptome pot fi destul de neplăcute și pot afecta calitatea vieții de zi cu zi.
 • Oboseală și slăbiciune: Unele persoane pot resimți oboseală sau slăbiciune în urma consumului de gluten.
 • Iritabilitate sau schimbări de dispoziție: Intoleranța la gluten poate influența și dispoziția mentală, provocând iritabilitate, anxietate sau schimbări de dispoziție.

Este important de menționat că simptomele și severitatea intoleranței pot varia de la persoană la persoană.

Fiorda Junior conține lactoferină, care este o proteină derivată din laptele de vacă. Așadar este recomandat a nu se utiliza persoanelor cu hipersensibilitate la proteinele din laptele de vacă.

Fiorda Coacăze negre, Fiorda Lămâie, Fiorda Vocal portocale, Fiorda Propolis nu conțin gluten sau lactoză așadar sunt potrivite de a fi utilizate și de către persoanele cu intolerață la aceste componente.

sucraloza

Este sigură sucraloza, ca îndulcitor al comprimatelor de supt din gama Fiorda?

Sucraloza are o putere de îndulcire de 650 ori mai mare decât zahărul, astfel încât 1 comprimat conține 1,2 mg sucraloză.

Sucraloza este considerată sigură pentru consum, inclusiv atunci când este folosită ca îndulcitor în comprimatele de supt din gama Fiorda.

Sucraloza este un îndulcitor artificial care este utilizat pe scară largă în industria alimentară și în produse farmaceutice. Doza de sucraloză, care este documentată prin studii toxicologice, este de 5mg/kg corp/zi. Acest lucru înseamnă că și atunci când se utilizează mai multe comprimate Fiorda, doza de sucraloză rămâne mult sub nivelul considerat sigur. Bacteriile din cavitatea bucală nu o pot descompune, astfel că sucraloza nu afectează dantura.

Sucraloza este foarte puțin absorbită în corp și este eliminată în mare parte prin urină, ceea ce contribuie la siguranța sa în utilizare. Siguranța sucralozei, face ca produsele să fie recomandate și pentru femei însărcinate, care alăptează, pentru diabetici.

Cu toate acestea, fiecare persoană poate avea reacții individuale, așa că este întotdeauna bine să fiți precauți înainte de a introduce orice produs nou în dieta dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră.

de la ce varsta

De la ce vârstă se pot utiliza comprimatele Fiorda?

Comprimatele gumate Fiorda sunt recomandate pentru copiii de peste 4 ani din motive de siguranță.

Această restricție se datorează faptului că cei mai mici pot avea dificultăți în a menține comprimatul în gură până la dizolvarea completă și poate exista astfel riscul de sufocare.

Pentru copiii mai mici, este mai bine să consultați medicul de familie sau pediatrul înainte de a utiliza orice supliment, medicament sau produs de îngrijire, pentru a vă asigura că este sigur și potrivit pentru vârsta și nevoile specifice.

 

cum actioneaza fiorda

Cum acționează ingredientele active naturale din comprimatele Fiorda?

Lichenul de piatră este ingredient activ în toate comprimatele din gama Fiorda Conține mucilagii care formează un film protector pe mucoasele gâtului, laringelui și corzilor vocale. Are astfel acțiune calmantă și ameliorează iritația gâtului, răgușeala și tusea seacă.

Nalba: Conține deasemenea mucilagii care contribuie la formarea filmului protector la suprafața mucoasei faringiene inflamate, acoperă terminațiile nervoase, calmează senzația de durere faringiană și reduce reflexul de tuse.

Lactoferina: Lactoferina este o proteină prezentă în mod natural în lapte și alte fluide corporale. În compoziția produsului Fiorda Junior, ajută la refacerea filmului protector al mucoaselor gurii și gâtului, având și un rol în susținerea imunității.

Tei: Are proprietăți calmante și ameliorează disconfortul din gâtul iritat. Susține buna funcționare a corzilor vocale și poate contribui la susținerea capacităților naturale de apărare ale organismului.

Măceș: Ajută la susținere sistemului imunitar prin conținutul bogat de vitamina C. De asemenea, protejează mucoasa căilor respiratorii superioare și contribuie la menținerea sănătății acestora.

Acid hialuronic: Acidul hialuronic este o substanță naturală prezentă în organism, cunoscută pentru proprietățile sale hidratante și de menținere a elasticității pielii. Acidul hialuronic are capacitatea de a atrage și păstra apa, contribuind la hidratarea țesuturilor. În cavitatea bucală, acest aspect poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare, prevenind uscăciunea și disconfortul. Datorită capacității sale de a stimula procesele de vindecare și regenerare, acidul hialuronic poate ajuta la accelerarea refacerii țesuturilor în caz iritații în cavitatea bucală.

Propolis: Propolisul este o substanță naturală produsă de albine cunoscută pentru multiplele sale proprietăți printre care: antiseptic, antiinflamator, cicatrizant și de susținere a sistemului imunitar. În cazul gâtului iritat, propolisul poate juca un rol important în calmarea disconfortului și susținerea procesului de vindecare.
Aceste ingrediente naturale acționează împreună pentru a calma senzația de durere faringiană, de a reduce reflexul de tuse și de a vindeca leziunile mucoasei faringiene.
Este important să rețineți că efectele pot varia de la persoană la persoană, și dacă aveți îngrijorări sau întrebări, ar fi bine să le discutați cu un profesionist în domeniul sănătății.

Cum acționează ingredientele active

Care sunt consecințele utilizării unei doze de produs mai mari decât doza recomandată?

Utilizarea unui număr mai mare de 6 comprimate pe zi poate avea un efect laxativ

Efectul laxativ poate determina o eliminare mai rapidă a lichidelor și electroliților din organism, ceea ce poate duce la dezechilibre electrolitice.

Efectul laxativ duce la creșterea activității intestinale și se manifestă prin diaree si disconfort abdominal.

Este important să respectați întotdeauna doza recomandată de pe ambalajul produsului și să nu depășiți această doză. Dacă ați luat accidental o doză mai mare, sau dacă observați orice simptome neobișnuite sau neplăcute după utilizarea produsului, este recomandat să consultați un medic sau un profesionist în domediul sănătății pentru a primi sfaturi și îndrumări competente.

contraindicata fiorda

Care sunt contraindicațiile utilizării comprimatelor Fiorda Junior?

Contraindicațiile pentru utilizarea comprimatelor Fiorda Junior sunt legate în principal de intoleranța la proteinele din laptele de vacă, din cauza prezenței lactoferinei în lista de ingrediente a produsului.

Lactoferina este o proteină prezentă în laptele de vacă și poate cauza reacții adverse la persoanele care suferă de intoleranță la lactoză sau alergie la proteinele din lapte. Dacă aveți cunoștință despre această intoleranță sau alergie, ar trebui să evitați utilizarea acestor comprimate sau să consultați medicul sau specialistul înainte de a le utiliza.
Este important să citiți întotdeauna cu atenție eticheta produsului și lista de ingrediente pentru a identifica orice substanță la care ați putea fi alergic sau intolerant.